dijous, 3 de maig del 2012

Polígala


Polígala del Jardí de Vivers de València
Castellà: Lechera del cabo. Polígala. Francès: Polygala à feuilles de myrte. Anglès: Cape milkwort, Chupman fields, Myrtle-leaf milkwort, September bush. Grec: Πολυγάλα μυρτόφυλλος. Πολυγάλα το μυρτόφυλλον. Holandès: Vleugeltjesbloem.

NOM CIENTÍFIC: Polygala myrtifolia L.
Flor amb el característic pètal laciniat

DESCRIPCIÓ: Arbust, procedent de Sud-àfrica, de fulla perenne que pot arribar a 1,80 m d’alçada. Molt ramificat amb branques cobertes de fulles ovalades, esparses, de color verd apagat. Les flors, amb els pètals laciniats característics de les polígales, creixen en raïms als extrems de les branques, adornant el jardí durant mesos amb els tons blancs verdosos i porpra, doncs floreix des del final de l’hivern fins mitjan tardor. El fruit és en càpsula allargada i plana, amb dues llavors. Es propaga fàcilment per llavor o mitjançant esqueix en primavera o tardor.

ATENCIONS: Suporta bé gelades lleugeres però prefereix clima temperat. Necessita reg generós als mesos de calor i moderat la resta, tot i que tolera períodes curts de sequera, i sòls ben drenats. Pot estar a ple sol o a l’ombra parcial. La resistència al vent el fa adequat per als jardins prop del mar.

Floreix en primavera, estiu i tardor
 CONSELLS: Requereix poda per mantindre la forma que vulguem dinar-li i mantindre l’equilibre arbustiu o arbori. Llueix com exemplar aïllat, en parterres o rocalles, però també pot viure en tests grans o jardineres. 

 SABIES QUE… El nom del gènere Polygala ve del grec “polis” que significa molt i de “gala” que significa llet, en alusió a les propietats que se li atribuïen, d’estimular la producció de llet, a les plantes d’aquest gènere. L’epítet específic myrtifolia fa referència a la forma de les fulles que semplen a les de la murta (myrtus)

Hi ha diverses varietats, com per exemple “Chapman Field” que resisteix gelades suaus de fins a -6 ° C;  "Liddle Charmer” amb flors de color porpra i 60-80 cm d’alçada; o “White Feathers” amb flors blanques.

Família Polygalaceae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...