dijous, 8 de novembre del 2012

Roser La Sevillana ® Meigekanu



Rosa d'un roig lluminós que contrasta amb el verd brillant de les fulles

És un roser amb una floració espectacular que dura mesos. Forma un arbust molt ramificat amb raïms de 5-20 flors a l’àpex de cada branca que van obrint-se, una o dos a l’hora, durant la primavera, l’estiu i la tardor, regalant-nos amb pètals d’un vermell lluminós sobre el verd lluent de les fulles. Si anem llevant les flors marcides anirem estimulant el creixement de noves flors que mantindran l’esplèndida floració. 

Roses La Sevillana al roserar del Jardí de Vivers de València
Com la majoria dels rosers creix millor a ple sol, sobre substrat fèrtil i ben drenat, amb el que aconseguirem les millors florides. És una planta vigorosa, raó per la qual suporta diverses podes per mantenir-la a l’alçada desitjada en tanques o límits de jardí.  També és ideal per a formar grups que decoraran durant gran part de l’any amb les flors i a l’hivern amb el color dels fruits ataronjats. 

La Sevillana, criada Meillard en 1978, va guanyar el prestigiós ADR alemany en 1979. L’ADR és una distinció alemanya que s’atorga tots els anys a varietats que demostren una excel·lència inqüestionable. Per a rebre una denominació ADR, les varietats de rosa han de presentar característiques molt precises, i la més important és tindre una excel·lent resistència a malalties. Les altres característiques buscades són adaptació a freds hivernals, quantitat de flors, bellesa i perfum. Al 1980 va guanyar el Golden Rose Orleans i al 1986 la Medalla d’Or  d’Euroflora.

Forma raïms de 5-20 flors que s'obrin consecutivament
Per totes les seues propietats, a pesar de no tindre una flor flairosa, el roser La Sevillana Meigekanu s’ha convertit, en poc de temps, en el més popular de la jardineria pública a tot el món. 

 Pertany al grup  de Roses Floribunda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...