dijous, 15 de setembre del 2016

Cràssula perforada


Castellà: Crásula perforada. Collar de viña. Francès: Crassule perforée, Propeller Plant.   Anglès: String of Buttons. Necklace Vine. Alemany: Konsertinabossie.

NOM CIENTÍFIC: Crassula perforata Thunb.

SINÒNIMS: Crassula perfossa Lam.  

DESCRIPCIÓ: Planta suculenta, perenne, de fins 45 cm d’alçada, procedent d’Àfrica del Sud, subarbustiva, amb tiges llargues poc ramificades, amb fulles oposades, ovades, d’un verd platejat amb el marge rogenc, perfoliades, és a dir, que abracen la tija de manera que sembla que esta les travessa pel bell mig. Les flors d’un blanc groguenc, amb el calze rogenc, apareixen en inflorescències en raïm.

ATENCIONS: És una planta fàcil de conrear en test per terrasses, patis o interior. Tem el fred i el sol directe, necessita molta llum i un substrat ben drenat. Suporta millor la sequera que l’excés d’humitat, pel que cal regar quan el terra sigui sec.


CONSELLS: En jardí cal ubicar-les on hi haja sol i ombra, amb sòl ben drenat.

Multiplicació: es multipliquen amb facilitat mitjançant l’esqueix de la tija, en primavera o estiu. Cal deixar l’esqueix uns dies, per que s’assequi el tall, abans de plantar.  

Plagues i malalties: No pateix plagues ni malalties importants però poden ser susceptibles a les cotxinilles i malalties fúngiques, pel que cal anar amb compte amb l’excés d’aigua que podreix les arrels.

ETIMOLOGIA I CURIOSITATS: El nom del gènere Crassula deriva del llatí  "crassus" gros, cras, per l’aspecte de les fulles suculentes. L’epítet específic peforata del llatí “perforatus, a, um” deriva de “perforo” foradi, foradat, perquè sembla que les fulles estan foradades per la tija.


Família Crassulaceae

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...